skip to Main Content

Duo Maxixe Tango

dinsdag 10-09-2019

Dit is de beeldreportage van evenement. Het oorspronkelijke artikel staat onderaan de pagina.

Duo Maxixe grijpt met hun eigenzinnige aanpak en bezetting terug naar de begindagen van de Tango, toen de stijl nog volop in beweging was en geen enkele invloed geschuwd werd. Als het resultaat maar dansbaar was en goed in het gehoor lag.
Als verse immigranten vanuit Europa stort dit duo zich als na een tijd-reis op het repertoire uit de Zuid-Amerikaanse havensteden rond 1900. Met hun ruime ervaring in de Zuid Oost- Europese volks- en zigeuner muziek en de Europese klassieke kunstmuziek, zijn rietblazer Gerwil Kusters en gitarist Michiel Hollanders geknipt om een expeditie te maken langs Buenos Aires, Montevideo, Rio de Janeiro en andere plaatsen. Hierbij maken ze uitgebreid gebruik van hun Europese muzikale roots, en ook improvisatie wordt niet geschuwd.
Duo Maxixe laat op ongekende wijze horen wat er zich aan de randen van de stijl afspeelde, af had kunnen spelen, en af zou kunnen spelen.

Michiel Hollanders – gitaren:
Ontdekt de gitaar op zijn 11e en bouwt op zijn 13e zijn eerste experimentele gitaar. Hij studeert Klassiek Gitaar in Groningen, Jazz gitaar en compositie aan de HKU in Hilversum. Na zijn studie verdiept hij zich in wereldmuziekstijlen zoals Tango, Balkan, Musette en andere. Ontwikkelt een aantal ludieke snaarinstrumenten zoals de Velofoon, Fietsbandbas en Claudeviol waarmee hij ruim tien jaar live optreed met Parne Gadje , Big Low en gitaarduo Tiranduo met Izhar Elias. Verzorgt talloze studio-producties zoals voor de Australische Parissa Bouas – EP “The Full Force Of the Wind” (4 NCAEI Awards), Griekse dichter Yiannis Kalpouzos – “ The Wolf ” en de Tataarse Zulya Kamalovoa – “ Six Days of Loving ”.

Gerwil Kusters – enkel- en dubbel rieten:
Studeert Saxofoon Klassiek in Maastricht en speelt met Uhm Saxofoonkwartet en Plác veel hedendaagse gecomponeerde muziek. Sinds zijn toetreding tot Parne Gadje legt hij zich meer en meer toe op het spelen van allerlei riet-instrumenten zoals Turkse klarinet, doedelzakken en duduk. Speelt onder andere met het orkest van Internationaal Danstheater en Holland Baroque. Hij is co-founder van productie-duo Kijk, Geluid! en speelt daarmee in seizoen 2019-2020 de nieuwe voorstelling CRAFTS, samen met fotograaf René van der Burgh en zes jonge talentvolle professionele dansers.

RIE theater

Fransesteeg 6
3441 CW WOERDEN

Marcel Fokker
Dave Kortekaas

Meld je aan voor de RIE theater Nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over nieuwe optredens, e-Ticket verkoop en meer!

Back To Top